Ellie Buchdahl, o studentă de 24 de ani, a povestit cum a căzut victimă unui astfel de jaf, la plecarea dintr-un restaurant, seara. „Scriam un SMS și am ajuns la o trecere de pietoni. M-am uitat de mașini și am început să trec, când mi-a tăiat calea o bicicletă, care aproape m-a doborât”, a relatat ea.
Biciclistul a pedalat mai departe, însă a fost urmat de un altul, care i-a smuls fetei telefonul din mână.
Buchdahl a alergat după hoț și a strigat după ajutor, însă acesta mergea prea repede și nu a putut fi oprit.
„M-am simțit atât de prost. N-am fost rănită fizic, dar mândria mi-a fost rănită”, a mai spus ea.
Pentru cea păgubită, nu doar costul aparatului este o problemă, ci și accesul la datele personale. Ellie Buchdahl avea aparatul de doar două săptămâni, de când reușise să se angajeze ca jurnalist online, nu avea asigurare la el și nu setase încă un pin.
„Pe un iPhone ai totul – Twitter, Facebook, e-mail. Tocmai îi trimisesem un mail unei prietene care vine în vizită și îi dădusem adresa mea. Am fost îngrozită la gândul că și hoțul ar putea s-o vadă”, a spus fata.
Potrivit datelor Scotland Yard, în intervalul aprilie – septembrie, au fost sesizate 28.800 de furturi de iPhone-uri, acestea reprezentând aproximativ jumătate din numărul total de telefoane mobile furate în capitala Marii Britanii – 56.680, adică 337 pe zi.
Tendința este întâlnită și în SUA, la New York, unde numărul de furturi de iPhone-uri și iPad-uri crește cu 40%, potrivit Poliției. Aici, polițiștii înregistrează aparatele achiziționate, numele cumpărătorilor și datele lor de contact.
La Londra, polițiștii au primit iPad-uri cu aplicații de reperare prin satelit a aparatelor furate, pentru recuperarea acestora.